29 jan 2015

WP_20150129_001

Voor een betere leesbaarheid van bovenstaand artikel, kunt u klikken op bovenstaande afbeelding. Ook is de inhoud van het artikel onderstaand weergegeven.

 

Vermoeidheid

Een gezond lichaam, energiek zijn en lekker in je vel zitten, wie wil dat nou niet? Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

In een tijd waarin soms van ons verwacht wordt, dat we leven met de snelheid van een muisklik, is het niet vreemd dat mensen kampen met vermoeidheidsklachten. Vermoeidheidsklachten kunnen allerlei oorzaken hebben. De oorzaken kunnen per persoon verschillen.

Het is heel vervelend en lastig als je door vermoeidheid moeilijk je dag kunt starten, je moeilijk aan iets toekomt of als je nergens zin in hebt.

Mogelijke oorzaken:

Een goede en gezonde hoeveelheid voeding draagt bij aan een sterk, energiek en gezond lichaam. Maar wat is nu goede voeding? Wat voor de een goed is, hoeft voor de ander niet goed te zijn. Voeding is echter niet alleen datgene wat u eet. Voeding is ook datgene wat u aan indrukken binnenkrijgt. Iets wat je graag doet, waar je energie van krijgt, kan je energie (“voeding”) geven. Daarentegen kunnen bepaalde activiteiten je ook energie kosten.

Naast voldoende drinken, voldoende slaap en cafeïne met mate is het belangrijk dat er voldoende energie aanwezig is, om voeding ook daadwerkelijk op te kunnen nemen. Zonder energie, kun je met de beste voeding jezelf nog vermoeid voelen.

Maar hoe kom ik nu aan energie?

In mijn praktijk (Voetreflexpraktijk Essenzi) komt deze vraag regelmatig aan de orde. Tijdens de behandelingen, waarin Voetreflexzone behandeling de basis is, maak ik o.a. gebruik van celzouten en van bloesemremedies.

Celzouten zijn lichaamseigen mineraalzouten die op een natuurlijke manier zijn verdund. Dit maakt het mogelijk dat het lichaam deze heel gemakkelijk kan opnemen, waardoor het lichaam zich kan herstellen.

Bloesem remedies

In mijn praktijk hoor ik geregeld het woord “stress” voorbij komen. Stress, of “het zit tussen de oren”. Daar zit vaak een kern van waarheid in, maar het lijkt mij belangrijk om de oorzaak van die stress te achterhalen. Er is een reden waardoor het lichaam op een bepaalde plek stress ervaart. Er kan een onderliggend gevoel of emotie aanwezig zijn, waardoor fysieke klachten kunnen ontstaan. Bloesem remedies werken in op ons gevoel en op onze emoties. Iedereen kent wel emoties als: angst, onzekerheid, boosheid, verdriet, gesloten zijn, geïrriteerd zijn, etc. Bloesem remedies kunnen u helpen ontdekken hoe u iets wat u moeilijk vindt, kunt ontwikkelen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan: angst is eigenlijk geen angst, maar het ontbreken van het tegenovergestelde. In dit geval is dat: het ontbreken van moed. Bloesem remedies kunnen u helpen ontdekken hoe u moed kunt ontwikkelen. Dit is te merken aan bijvoorbeeld een plotseling inzicht, overdag of misschien tijdens een droom.

Er zijn diverse mogelijkheden om bloesem remedies te gebruiken. De remedies kunnen onder andere ingezet worden (bijvoorbeeld in een massageolie) tijdens een voetreflex behandeling. Ook is het mogelijk de remedies als aanvulling op een behandeling of als losse behandeling in te zetten. In mijn praktijk maak ik o.a. gebruik van de Nederlandse bloesem remedies.

Mochten er na het lezen nog vragen zijn, belt u gerust voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

 

[begin]